Fidel Castro állítólag megjelent a nyilvánosság előtt

Hónapok óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt Fidel Castro, és emiatt olyan találgatások terjedtek el, hogy a halálán van. Egy havannai szálloda alkalmazottjai szerint azonban a napokban náluk járt a kubai politikus.

A havannai Hotel Nacional kereskedelmi igazgatója vasárnap közölte, hogy Fidel Castro egy fontos venezuelai vendéggel érkezett, majd távozása előtt fél órán át csevegett a személyzet tagjaival.

-Fidel Castro itt volt tegnap, hozott egy vendéget, és harminc percig beszélgetett a dolgozókkal és a szálloda vezetőivel - mondta az AP amerikai hírügynökségnek Yamila Fuster, aki azonban nem volt jelen, amikor ez történt. -Azt mondták nekem, hogy nagyon jól nézett ki. Kockás inget viselt és kalapja is volt - mesélte.

Az igazgató nem árulta el a venezuelai vendég nevét, de szemtanúk szerint Elias Jaua volt alelnökről van szó. Vasárnap egy venezuelai diplomáciai rendszámmal ellátott gépkocsi várakozott a hotel előtt. Jaua később egy közös fotót is mutatott a médiának, és elmondta, hogy Castro nagyon jó egészségnek örvend.

Nem sokkal később maga a kubai politikus is megjelentetett egy cikket, amelyben kijelentette, a nemzetközi média hazudik, nincs a halálán, nem is emlékszik rá, mikor fájt utoljára a feje. Az állami média képeket is közölt Castróról, a legutolsó fotók még márciusban láttak napcvilágot, amikor is az egykori kubai vezető XVI. Benedek pápával találkozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.