Fidel nem bízik Amerikában, de a béke pártján áll

Az egykori kubai vezető, Fidel Castro a jelek szerint hallgatólagos jóváhagyásával támogatja az Egyesült Államok és Kuba közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállítását. A diktátor, bár nem bízik meg teljes mértékben az amerikaiakban, a két ország közti viszony békés rendezését nem utasítja el.

Fidel Castro először szólalt meg azóta, hogy Amerika és Kuba decemberben közeledni kezdett egymáshoz a több évtizede tartó ellenségeskedés után.

A kubai diktátor levelében azt írja: Bár nem bízom az Egyesült Államok politikájában, és nem is váltottam velük szót, ez nem azt jelenti, hogy elutasítom a konfliktus békés megoldását.

A Castro által írt levelet a Granma kubai állami újság hozta le. Az egykori diktátor leszögezte, hogy országa és ő is ki fog állni az együttműködés és a barátság mellett, még ha ellenségekről is van szó.

Fidel hozzáteszi, öccse Raúl, aki 2008 óta vezeti a szigetországot, jogaival és hatáskörével összhangban helyes lépéseket tett, amelyekre volt felhatalmazása a parlamenttől és Kuba Kommunista Pártjától.

BBC szerint Fidel Castro a teljes vezetői ciklusát az USA-val konfliktusban töltötte, ezért kicsit meglepően hathat, hogy most békésen áll a két ország kapcsolatának javulásához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.