Fico: Magyar félőrültek nem fognak menetelni Szlovákiában

Robert Fico nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy titkosszolgálati értesülések szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagokat toboroz Szlovákiában. Nem engedhetjük meg, hogy félőrültek futkossanak hazánkban, szélsőséges nézeteket terjesszenek- mondta Fico.

A szlovák kormányfő rendkívüli ülésre hívta össze az ország belbiztonsági testületét. Robert Fico a tanácskozás után nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy titkosszolgálati értesülések szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagokat toboroz Szlovákiában.

- Dunaszerdahelyen, Somorján már jártak, most Fülekre, Losoncra és Kassára készülnek. Nem engedhetjük meg, hogy félőrültek futkossanak hazánkban, szélsőséges nézeteket terjesszenek. Ha kell, akkor a rendőrség közbelép, mert magyar félőrültek nem menetelhetnek országunkban – szögezte le.

Több szlovákiai politikai elemző szerint a kormányfőnek ez a bejelentése tulajdonképpen az elnökválasztási kampányt szolgálja, s tulajdonképpen Iveta Radicová ellenzéki jelölt – akit a Magyar Koalíció Pártja is támogat – híveit igyekszik elbizonytalanítani.

A pozsonyi Új Szó viszont úgy tudja, hogy a két csallóközi városban a tagtoborzás titokban valóban lezajlott, de nyilvános rendezvényt sehol sem tartottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.