Fiával ment koncertre Kim Dzsong Il

A két Kim megjelenése újra a nyilvánosság előtt elemzők szerint annak jele, hogy felgyorsult a nem hivatalos hírek szerint 2008 augusztusában agyvérzésen átesett észak-koreai vezető hatalomátadásának folyamata.

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető az utódaként kijelölt legkisebb fia, Kim Dzsong Un társaságban ismét megjelent a nyilvánosság előtt, ezúttal egy koncerten.

A külvilágtól hermetikusan elzárkózó ország tömegtájékoztatási eszközei csütörtökön mindössze annyit közöltek, hogy a két Kim a Koreai Munkapárt megalapításának közelgő 65. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyt tisztelte meg személyes jelenlétével. A koncert időpontjáról nem tettek említést az észak-koreai hírközlő szervek.

A minap a 68 éves Kim Dzsong Il és 27 esztendős fia együtt szemlélt meg egy hadgyakorlatot. A két Kim újabb együttes nyilvánosság előtti megjelenése elemzők szerint annak jele, hogy felgyorsult a 2008 augusztusában - nem hivatalos hírek szerint - agyvérzésen átesett Kim Dzsong Il hatalomátadásának folyamata.

Az ifjabbik Kimet fiatal kora ellenére a kommunista országot irányító Koreai Munkapárt szeptemberi kongresszusán a párt befolyásos nemzetvédelmi bizottságának alelnökévé és központi bizottságának tagjává választottak. Apja ezt megelőzően négycsillagos tábornokká léptette elő.

Kim Te Jung dél-koreai védelmi miniszter hétfőn úgy vélte, hogy  Észak-Korea a pártalapítási jubileumot fogja feltehetően arra felhasználni, hogy a párton belül létrehozzon egy Kim Dzsong Il utódlását segítő platformot. A központi ünnepséget várhatóan vasárnap tartják meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.