Fia készített új fotót Fidel Castróról

Fidel Castro volt kubai elnök részt vett egy havannai galéria megnyitóján, az idős politikus április óta először jelent meg a nyilvánosság előtt – jelentette csütörtökön a kubai média. A fotózással foglalkozó egyik fia le is fényképezte.

A Granma című kubai kormánylap arról számolt be, hogy a 87 éves Castro részt vett egy kiállítóhely szerda esti megnyitóján. A hivatalos cubadebate.cu című honlapon közzétettek egy fényképet, amelyen hátulról látható a politikus, amint egy alkotásra mutatva beszélget a híres kubai művésszel, Alexis Leyva Machadóval, ismertebb nevén Kchóval.

A felvételt Alex Castro fotós, író, filmrendező készítette, aki korábban is többször megörökítette már édesapját, sőt, tavaly a hírekbe is bekerült azzal, hogy apja egészségi állapotáról beszélt - írja a hvg.hu.

A rendezvény egybeesett a kubai forradalom győzelmének ötvenötödik évfordulójával. Castro 1959. január 9-én vonult be a fővárosba. Ez volt az egykori elnök első nyilvános szereplése azóta, hogy tavaly április 9-én részt vett egy havannai iskola átadásán.

Az országot 48 éven keresztül irányító Fidel Castro 2006-ban megbetegedett, és ezért átengedte az elnöki széket öccsének, Raúlnak, aki hivatalosan 2008 januárja óta tölti be az államfői tisztséget Kubában.

Fidel Castro volt kubai elnök részt vett egy havannai galéria megnyitóján
Fidel Castro volt kubai elnök részt vett egy havannai galéria megnyitóján
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.