Fertőzött az ebola Texasban

A texasi presbiteriánus kórház egyik munkatársa kapta el a vírust, Kiderült, hogy kezelte a szerda reggel Dallasban elhunyt Thomas Duncant, akitől a vírust elkapta.
David Lakey, a texasi állami egészségügyi hatóságok vezetője a sajtónak azt nyilatkozta, fel voltak készülve erre az eshetőségre, mivel az elhunyt ebolás férfi több emberrel kapcsolatba lépett.

Az ápoló pénteken került korházba, alacsony lázzal. A beteget azonnal elkülönítették, és tesztelni kezdték. A korházi dolgozót a hatóságok még nem nevezték meg.

Az első amerikai ebolával fertőzött beteg szeptember 20-án érkezett az Egyesült Államokba. Thomas Duncan Libériában kezelt egy vírussal fertőzött nőt, majd ezután Brüsszelbe utazott, onnan pedig Dallasba. A férfit először nem szűrték ki texasi korházban. Duncan így több tucat emberrel került közvetlen kapcsolatba a betegsége alatt. A férfi állapota a karanténba helyezése után rosszabbodott, életét nem sikerült megmenteni.

A hétvégétől az Egyesült Államok keleti felének öt legnagyobb nemzetközi repülőterén szűrik az ebola-sújtotta nyugat-afrikai országokból érkezett utasokat. Egyebek között kézi szkennerrel vizsgálják a beutazók testhőmérsékletét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.