Férjhez ment Bill Clinton lánya

Férjhez ment Chelsea Clinton: Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter egyetlen lánya, valamint választottja, Marc Mezvinsky befektetési bankár szombaton a festői szépségű Rhinebeck városkában mondta ki a boldogító igent.

Rhinebeck, New York államban - a háromezer fős falu és az Astor Courts, Vincent Astor mágnás egykori birtoka csak akkor lett mindenki számára nyilvánvaló Amerika idei fő nyári eseményének színhelyeként, amikor Bill Clinton pénteken előre bejárta a terepet. Amúgy hetek-hónapok óta egy ország találgatta, kiket és hova hívott meg az exelnöki-külügymininiszteri pár egyetlen lányuk, Chelsea Clinton esküvőjére.

A kívülállók tudni vélték: a film és televíziós világ olyan ismert alakjai - egyben a Demokrata Párt támogatói - is jelen lesznek, mint Oprah Winfrey, Steven Spielberg vagy Barbra Streisand. Barack Obama elnök a napokban egy tévéműsorban maga mondta: nincs a vendéglistán. Végül az autogramkérők Madeleine Albrighttal, Hillary Clinton egyik külügyminiszter elődjével vagy Vera Wanggal, az elsősorban éppen esküvői ruháiról ismert divattervezővel vigasztalódhattak; utóbbi munkája lett Chelsea Clinton alkalmi öltözete.

A 30 éves elnöki lány Marc Mezvinsky-vel, egy fiatal befektetési bankárral kelt egybe, aki társa volt a Stanford Egyetemen, és tavaly, a hálaadási ünnep idején kérte meg a kezét. Az esküvőre - Amerikában bevett módon - két felekezet liturgiájának ötvözésével, egy rabbi és egy metodista lelkész részvételével került sor, a vőlegény és a menyasszony vallásának megfelelően.

A vasárnapi The New York Times és a The Washington Post is szemérmesen hallgat az ifjú férj szüleiről, feltehetően nem akarván ünneprontónak mutatkozni. Pedig sem Edward Mezvinsky, mind Marjorie Margolis-Mezvinsky nem érdektelen személyiség. A ma már elvált pár tizenegy gyereket nevelt fel, és mindketten a Demokrata Párt kongresszusi képviselői voltak. Az asszony szenátusi ambícióit exférje balul sikerült üzleti ügyei hiúsították meg: Edward Mezvinsky-t az évtized elején több tucat, csalással kapcsolatos vádpontban mondták ki bűnösnek, és hét évet ült börtönben emiatt. Jelenleg is feltételesen tartózkodik szabadlábon.

Chelsea Clinton (C) and her family, first lady Hillary Clinton (L) and President Bill Clinton (R), laugh during the Stanford University Convocation in Palo Alto, California in this September 19, 1997 file photo. Tourists and reporters from all over the world have descended on the picturesque Hudson River Valley village of Rhinebeck, New York to catch a glimpse of the former first daughter, who is set to marry longtime beau Marc Mezvinsky on July 31, 2010. REUTERS/Gary Cameron/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.