„Ki vagyok én, hogy ítélkezzek a melegek felett?” – kérdezte a pápa

- Ha egy ember meleg, de keresi az Urat és jóakarattal van telve, ki vagyok én, hogy ítélkezzek felette? – mondta a Brazíliából hazafelé tartó gépen a riportereknek Ferenc pápa, aki sokkal békülékenyebb álláspontot képvisel a homoszexualitás ügyében, bármelyik elődjénél. A pápa szerint a katolikus egyház katekizmusa ezt világosan elmagyarázza: nem kellene senkit marginalizálni, de a melegeknek integrálódniuk kell a társadalomba.

Ferenc elítélte az úgynevezett „meleglobbit” is. Megjegyezte, hogy a legnagyobb probléma nem a homoszexualitással van, hanem a lobbival, amely mögött kapzsi emberek, szabadkőművesek és politikai csoportok is állnak.

Arról, hogy nők papok lehessenek, Ferenc már elutasítóan nyilatkozott, habár megjegyezte, hogy a nők szerepét nem kellene korlátozni. Sőt, több nőre lenne szüksége az egyháznak, például segélyszervezetek élén – írja a BBC.

A homályos pénzügyi machinációkról ismert vatikáni bankról, az IOR-ről Ferenc azt mondta, ezután „tisztességesnek és átláthatónak” kell lennie, a jövőben pedig tanácskozni fog arról, hogy mi legyen a sorsa, bezárják vagy megreformálják-e az intézményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.