Ferenc pápa szerint Isten az elkergetett migránsban rejlik

Az „elkergetett migránsok” segítését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren mondott beszédében
A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott Úrangyala-imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában a nehézségben élő embertársak állnak.

A katolikus egyházfő kijelentette: „Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz.”

Hozzátette: üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség. „Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni” - jelentette ki.

Ferenc pápa szavaival közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el.

A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt, a férfit sűlyosan bántalmazták, és később belehalt sérüléseibe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.