Ferenc pápa: „Az emberiség egy részét a kényelem és a hiúság süketté tette”

A nemzetközi közösség határozott és gyors fellépését sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében a Líbia partjainál vízbe veszett több száz bevándorlóról érkezett híreket kommentálva.
Ferenc pápa úgy fogalmazott, a nemzetközi közösség határozott és gyors fellépése szükséges a hasonló tragédiák megismétlődésének elkerülésére.

A katolikus egyházfő a Földközi-tengerbe veszett illegális bevándorlókról azt mondta: ezek a „fivéreink és nővéreink jobb életet és boldogságot kerestek, mivel éheztek, üldözték őket, sebeket ejtettek rajtuk, kizsákmányolták őket és háborúk áldozatai voltak”. A pápa megjegyezte, hogy az emberiség egy részét a kényelem és a hiúság süketté tette a szenvedő testvérekkel szemben.

Ferenc pápa egyperces néma imával emlékezett meg az áldozatokról, és részvétét fejezte ki a halottak családjainak. A pápa első apostoli látogatása 2013 júliusában – megválasztása után négy hónappal – a bevándorlók első állomásának számító délolasz Lampedusa szigetére vezetett, ahol Ferenc pápa Európa lelkiismeretéhez szólva a bevándorlók segítését szorgalmazta, hatalmas temetőnek nevezve a Földközi-tengert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.