Felújítja a párbeszédet a Vatikánnal az izraeli Nagyrabbinátus

Egy vatikáni forrás szerint felújítja a párbeszédet a katolikus egyházzal az izraeli Nagyrabbinátus. XVI. Benedek pápa jövő héten beszédet tart a holokausztról és a holokauszt tagadásának veszélyeiről.

Egy vatikáni forrás szerint felújítja a párbeszédet a katolikus egyházzal az izraeli Nagyrabbinátus, amely január végén "meghatározatlan időre" megszakította hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal egy holokauszttagadó püspök rehabilitálása miatt.

A közelebbről meg nem nevezett forrás szerint a kapcsolatfelvételre február végén vagy március közepén kerül sor, és része lesz egy pápai audiencia is.

Korábban, jövő csütörtökön XVI. Benedek pápa megbeszélést tart a nagyobb amerikai zsidó csoportok szervezetének (CPMAJO) képviselőivel, és beszédet mond előttük a holokausztról és a holokauszt tagadásának veszélyeiről - közölte a forrás.

Ez lesz az első találkozó a katolikus egyházfő és zsidó vezetők között azóta, hogy kipattant az ügy, amely azzal fenyegetett, hogy aláássa a fél évszázados zsidó-katolikus párbeszéd eredményeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.