Feltörték az ausztrál miniszterelnök számítógépét

Julia Gillard miniszterelnök szerint az hackertámadás jelentősége csekély.

Az ausztrál kormányfő elmondta, hogy a hackertámadás nem okozott nagy aggodalmakat, mert a fontosabb levelezések egy sokkal biztonságosabb hálózaton zajlanak. A feltört kommunikációs csatornát helyi képviselők használták a választópolgárokkal való kapcsolattartásra. A behatolással a korábban már többször tetten ért kínaiakat gyanúsítják.

Ausztrália számára a kibertámadás az egyik legnagyobb biztonsági kihívás: az elmúlt évben havonta 200, a biztonsági rendszereket érintő feltörési kísérletet hárítottak el az illetékes szervek.

Amerikai hírszerzési tisztségviselők értesítették a canberrai kormányt, hogy a hackerek legalább tíz miniszter számítógépén keresztül hozzáférhettek több ezer elektronikus levélhez. A támadás Julia Gillard kormányfő gépe mellett Kevin Rudd külügyminiszter, korábbi miniszterelnök és Stephen Smith védelmi miniszter komputerét is érhette - jelentette a sydneyi székhelyű Daily Telegraph. Az illetéktelen behatolás állítólag februártól kezdődően több mint egy hónapon át tartott.

Robert McClelland igazságügy-miniszter nem volt hajlandó megerősíteni a jelentést.

Julia Gillard emailjeit egy hónapon át szemlézhették a hackerek
Australia's Prime Minister Julia Gillard speaks at a news conference in Melbourne August 22, 2010. Australia's two major parties began wooing independent lawmakers Sunday after an inconclusive election left the nation facing its first hung parliament since 1940, the worst possible outcome for markets. REUTERS/Mick Tsikas (AUSTRALIA - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.