Felrobbantottak egy rendőrségi buszt Isztambulban

Bombatámadás ért egy rendőrségi buszt Isztambul központjában kedd reggel. Legkevesebb 12 ember életét vesztette.

Fotó: Osman Orsal / Reuters

A Reuters a CNN Turkra hivatkozva azt írja, a támadás a török nagyváros központi részén, a Vezneciler negyedben történt egy egyetem és több turisztikai látványosság közelében. A merényletet parkoló autóba rejtett pokolgépekkel hajtották végre. A célpont egy rendőrségi busz volt, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a távirányítású robbanószerkezet épp akkor lépett működésbe, amikor a busz az autó mellé ért.

A BBC azt írta kedden reggel, 11 ember veszette életét és 36-an sérültek meg. A detonáció erejétől a rendőrségi busz átrepült az út másik oldalára.  Délután azonban az egyik súlyos sebesült a kórházban meghalt, így a halálos áldozatok száma 12-re emelkedett, közülük heten rendőrök voltak.

A merénylettel kapcsolatban négy embert őrizetbe vettek. Az elfogott embereket a török hatóságok annak az autónak a bérlésével hozzák összefüggésbe, amelybe a robbanószerkezetet rejtették. Időközben az is bebizonyosodott, hogy a pokolgépet az elkövetők távirányítóval hozták működésbe.

 

Fotó: Osman Orsal / Reuters

A robbantás a reggeli csúcsforgalomban történt, a környéket fegyveres kormányerők lepték el. Egyes beszámolók szerint a robbantás után fegyverropogást is lehetett hallani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.