Tombol az éhínség és aszály, öngyilkos merénylőnek használják a gyerekeket Afrikában

Kétmillió ember él az afrikai Boko Haram terrorszervezet által ellenőrzött területen. Az aszály miatt éhínség van, a segélyszállítmányok a terror miatt nem jutnak el az emberekhez.

Csaknem félmillió gyermek éhezik Afrikában, a Csád-tó környékén - jelenti az Euronews. Négy ország bizonyos részeit érinti a krónikus alultápláltság: Csádot, Nigériát, Nigert és Kamerunt.

Az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete szerint mintegy 2 millióan rekedtek azon a területen, amelyet az afrikai terrorszervezet, a Boko Haram tart ellenőrzése alatt. Ennek közel a fele gyermek.

Az UNICEF mindössze 41 millió dollárt tud a helyzet enyhítésére fordítani. Ez az összeg csupán a 13 százaléka annak, amennyire szükség volna.

Nemcsak magára az élelmiszersegélyre kellene a pénz, páncélozott szállító járművekre, fegyveres kíséretre, hogy a humanitárius szervezetek el tudják juttatni a segélyt a rászorulóknak.

Nemcsak az éhség és a kiszáradás veszélye fenyegeti a gyermekeket, hanem a terroristák fizikai és lelki kényszere is. Az UNICEF információi szerint csak az idei évben 38 kiskorút használtak öngyilkos merénylőként a terroristák a Csád-tó vidékén. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.