Fellebbez az életfogytiglani ítélet ellen Bo Xilai

Fellebbez az elsőfokú döntés ellen Bo Xilai, akit vasárnap ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Fellebbez az elsőfokú döntés ellen Bo Xilai. A délnyugat-kínai Chongqing város egykori párttitkárát, a Kínai Kommunista Párt (KKP) politikai bizottságának volt tagját vasárnap ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre korrupciós perében - jelentette egy ügyvédre hivatkozva a South China Morning Post című hongkongi lap hétfőn.

Az utóbbi évtizedek legnagyobb kínai belpolitikai botrányának főszereplője már vasárnap szóban értesítette a bíróságot fellebbezési szándékáról - közölte a hongkongi újsággal egy a kérdésben tájékozott, névtelenséget kérő ügyvéd. A fellebbezést, amely valamennyi vádpontra, így a vesztegetésre, a sikkasztásra és a hivatali hatalommal való visszaélésre is vonatkozik, október 8-ig írásban meg kell erősíteni.

Bo négy és fél napos augusztusi tárgyalása során vehemensen tagadta a vádakat, a 20,4 millió jüan (738 millió forint) elfogadását és az 5 millió jüan (181 millió forint) elsikkasztását, illetve azt mondta, nem volt tudomása a feleségét és fiát is érintő ügyekről.

A Legal Daily című, a KKP központi bizottsága alá tartozó jogi szaklap hétfői cikkében azt igyekezett erősíteni, hogy Bo ügyében a jogi eljárás teljes mértékben az új büntetőeljárási törvény előírásai szerint zajlott, az ügyészek és a védők alaposan megvitathatták az ügyet, amely világos volt, a bizonyítékok pedig szilárdak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.