Felkelt ágyából a fejlövést kapott amerikai képviselőnő

Tizenegy nappal azután, hogy fejbe lőtték, szerdán felkelt az ágyából és megtette első lépéseit Gabrielle Giffords amerikai képviselőnő - közölték kezelőorvosai.

A 40 éves demokratapárti arizonai politikust a merényletet követően életveszélyes állapotban szállították a tucsoni egyetemi klinikára. Az első orvosi diagnózisok még nagyon borúlátóak voltak, hiszen a lövés hátulról érte Giffords fejét, és a baloldali agyféltekén áthatolva távozott a koponyából.

A támadó, Jared Lee Loughner
Jared Lee Loughner is shown in this Pima County Sheriff's Forensic Unit handout photograph released to Reuters on January 10, 2011. A federal grand jury in Arizona indicted Loughner on Wednesday for attempting to assassinate Democratic Representative Gabrielle Giffords and attempted murder of two of her staff members. Loughner, 22, is accused of going on a shooting spree outside a grocery store in Tucson on Jan. 8 that killed six people and injured 13 others. He is expected to face additional federal and state charges. REUTERS/Pima County Sheriff's Forensic Unit/Handout/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS CRIME LAW) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Egy ideig mesterséges kómában tartották, és lélegeztetőgépre kapcsolták. Több műtétet hajtottak végre rajta, majd ahogy teltek a napok, egyre erősödött remény, hogy a politikusnő felépül. Az orvosok hétfői tájékoztatása szerint Giffords néhány napon belül elhagyhatja a kórházat, hogy egy rehabilitációs központban folytassa a felépülését.

Gabrielle Giffordsot 18 másik emberrel együtt január 8-án egy tucsoni pártrendezvényen lőtte meg egy ámokfutó. A sebesültek közül hatan életüket vesztették. A támadó, Jared Lee Loughner és segítője ellen szerdán emelt vádat egy arizonai szövetségi bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.