Felismerhetetlenségig égtek a szlovákiai helikopter zuhanásában

A kelet-szlovákiai Nagymihályi (Michalovce) járásban találtak rá arra az MI-2 típusú helikopterre, amely még szerda éjjel zuhant le. A helikopterrel cigarettacsempészek vagy menekültek utazhattak.

Egyelőre azért nem tudunk bizonyosat mondani, mert a hat személy a felismerhetetlenségig égett. Az öreg gép, amely egykor a Német Demokratikus Köztársaság hadseregének kötelékébe tartozott, teljesen összeroncsolódott  - közölte péntek délután a pozsonyi belügyi tárca vezetője.

Robert Kalinák elmondta, hogy a légi jármű nagyon alacsonyan repült, ezért nem a radarok, hanem a határőrök észlelték, akik azonnal felhívták ukrán kollégáikat. Ők semmit sem tudtak a határsértő helikopterről, amely valaminek nekicsapódhatott a nagy ködben.

A szigorúan őrzött ukrán-szlovák határon a cigarettacsempészek már többször megpróbáltak főleg mezőgazdasági célokra használt repülőkkel kijátszani a határőröket. Néhány hete ilyen ukrán gép hajtott végre kényszerleszállást a Sároseperjes megyéhez tartozó Varannó (Vranov nad Toplou) közelében. A személyzetet nem találták meg, a vizsgálat ebben az esetben is tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.