Felhagy Romney a politikával

A volt republikánus elnökjelölt közölte munkatársaival, hogy a mostani volt az utolsó politikai kampánya – írta pénteki kiadásában a The New York Times.

Ugyanakkor azt is kijelentette a kampánystáb tagjainak, hogy "nem tűnik el a térképről". Arról viszont, hogy konkrétan mibe vág majd bele a 65 éves Romney, egyelőre csak találgatások keringenek, amelyek közül a leggyakoribbak szerint könyvet ír majd kampányjegyzeteiből, visszatér a pénzügyek világába, vagy vezető funkciót vállal a mormon egyházban.

Mitt Romney republikánus elnökjelölt Bostonban ismerte el a vereségét
Mitt Romney republikánus elnökjelölt Bostonban ismerte el a vereségét

Romney nem szorul rá, hogy állást vállaljon, mert a magánvagyona értékét 190 és 250 millió dollár közöttire becsülik. A volt elnökjelölt 1999, vagyis azóta, hogy a Bain Capital befektetési céget otthagyva a Salt Lake City-i olimpia szervezőbizottságának elnök-vezérigazgatója lett, nem kapott rendszeres fizetést. Ugyanakkor környezetének tagjai nehezen tudják elképzelni, hogy miután 21 nap múlva, az utolsó fizetési csekkek postázásával megszűnik a választási apparátus, az örök menedzser tétlen maradna.

Mitt Romney számíthat rá, hogy kecsegtető állásajánlatokkal fogják megkeresni. 2008-ban, miután sikertelenül próbálkozott a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségének megszerzésével, évi 30 millió dolláros felkérést kapott Julian Robertsontól, a Tiger Management fedezeti alap alapítójától. A volt massachusettsi kormányzó azonban, mivel úgy döntött, hogy ismét megpróbálkozik a Fehér Ház bevételével, elutasította a felkínált pozíciót.

Nem tudta beteljesíteni apja álmát

Romney megjelenése a lap szerint háromfajta állásban lesz elképzelhetetlen: nem lesz az Egyesült Államok elnöke, nem lesz semmilyen autógyár vezetője, miután elutasította az iparág szanálását, és nem lesz politikai szakértő sem a Fox News televíziónál, mint több más volt amerikai elnökjelölt. A The New York Times más lapokhoz hasonlóan úgy értesült, hogy Romney-t, aki a választás éjszakájáig hitt a győzelemben, nagyon megviselte a vereség, amelynek (főleg a "billegő" államokban elszenvedett) mértéke meglepte. – Ez volt a második alkalom, hogy versenybe szállt a Fehér Házért, és egészen a legvégéig hitt benne: minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy megvalósítsa apja, George álmát, akinek elnökségi törekvése 1968-ban hiúsult meg – írta a lap.

Romney egy szerdai, az aktivisták és támogatók számára szervezett eseményen elismeréssel adózott az Obama-kampánystáb mozgósítási képessége előtt, ugyanakkor láthatóan mély sérelmeket okoztak benne az ellentábor egyes vádjai. Erősen kifogásolta azokat a hirdetéseket, amelyek a nők ellenségeként állították be, aki semmilyen körülmények között sem ért egyet a fogamzásgátlással és az abortusszal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.