Felgyújtotta magát egy férfi Breivik tárgyalása alatt

Eddig nem tudni, a férfi miért gyújtotta fel magát, majd miért akart bejutni a rendőrkordont áttörve a bírósági épületbe. Breivik a mai napon is közömbösen hallgatta a túlélők megrázó vallomásait.

A norvég tömeggyilkos tárgyalása közben gyújtotta fel magát egy férfi a bírósági épület előtt. Az égő férfi megpróbált bejutni az épületbe, de a rendőrök feltartóztatták, majd kórházba került. Az épület felé futva a férfi kiabált valamit, de ennek állítólag nem volt köze Breivikhez.

Nem tudni, a magát felgyújtó férfi miért időzítette a tárgyalás idejére akcióját
REFILE - CORRECTING TYPO Medical personnel evacuate a man who set himself on fire outside the courthouse where Norwegian mass killer Anders Behring Breivik is on trial for murdering 77 people last July, in Oslo May 15, 2012. The man, who police said was seriously injured, was stopped as he tried to break through the security fence around the courthouse. REUTERS/Berit Roald/NTB Scanpix (NORWAY - Tags: CRIME LAW SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) NO COMMERCIAL OR BOOK SALES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES INNORWAY

A mai napon a tragédiát átélők vallomásait hallgatták meg. Az egyik túlélő elmesélte, hogy 47 másik gyerekkel együtt egy iskolaépületben próbáltak meg elbújni. Elbarikádozták magukat, majd az ablakon keresztül látták, hogyan próbál Breivik behatolni, de nem sikerül neki. Ők mind túlélték.

Az egyik lány elmondta, hogy mikor észrevette a lövéseket, azt hitte, tűzijáték hangját hallja. Két társával együtt a lány egy zongora mögé bújt, de nem tudtak teljesen elrejtőzni. Ő összesen négy lövést kapott, és teljesen biztos volt benne, hogy meg fog halni. Miután sikerült kimenekülnie az épületből, találkozott pár társával, akik megpróbáltak segíteni és elállítani a vérzést.

Egy másik túlélő arról mesélt, látta, hogyan fullad bele a vízbe egyik társa, aki úszva próbált menekülni, de Breivik meglőtte őt. Neki viszont sikerült biztonságos távolságra úsznia a szigettől, ahol a mentők megtalálták. A fiú szerint Breivik teljesen nyugodt volt a lövöldözés alatt, a túlélők vallomásait most is közömbösen hallgatta végig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.