Felgyújtotta magát egy 80 éves dél-koreai férfi a japán nagykövetség előtt

Egy 80 éves dél-koreai férfi felgyújtotta magát Japán szöuli nagykövetsége előtti tüntetésen. A férfi állapota kritikus.

Közeledik a második világháború lezárásának 70. évfordulója, s ez alkalomból a japán nagykövetség előtti heti rendszerességgel megtartott demonstráción a szokásosnál is többen, kétezren voltak. Az épület elé gyűlt tömeg Japán bocsánatkérését követelte a második világháború előtt és alatt a japán hadsereg szexrabszolgaságba taszított koreai nők miatt. A tüntetésen három, egykor a japán hadsereg bordélyházaiba kényszerített nő is jelen volt.

A tiltakozáson egy férfi váratlanul előrelépett és felgyújtotta magát. A közelben lévő emberek oltották el a tüzet, a férfit azonnal kórházba szállították - írja a Reuters.

A 80 éves Csoj Hjun-jeolt kritikus állapotban szállították kórházba, megégett a felső teste, a nyaka és az arca is. A kórház egyik orvosa azt nyilatkozta, a páciens már elég idős, egyáltalán nem biztos, hogy fel fog épülni.

Dél-Koreában augusztus 15-én tartanak megemlékezést arról, hogy a Koreai-félsziget felszabadult az 1910-től 1945-ig tartó japán gyarmati uralom alól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.