Felfüggesztik a tanítást a kijevi iskolákban

A Kijev környéki erdőtüzek és a hőség miatt sűrű szmog borította be az ukrán fővárost, ami miatt felfüggesztették a tanítást az iskolákban.
Csütörtökön rövidített tanítási napot tartanak, pénteken viszont már nem lesznek tanórák. Az óvodákban, iskolákban ügyeletes pedagógusok vigyáznak majd azokra a gyerekekre, akiknek a felügyeletét a szülők nem tudják megoldani.

A városvezetés a szmog csökkentése érdekében megtiltotta a kamionok behajtását a fővárosba, továbbá arra kérték a kijevieket, hogy lehetőleg hagyják otthon személyautójukat, és tömegközlekedési eszközön utazzanak. Emellett elrendelték az utcák és a terek gyakoribb locsolását.

Kijev 30 kilométeres körzetében az elmúlt időszakban több helyen is lángra kapott a száraz növényzet. Hétfőn a fővárostól északnyugatra lévő borogyanki járásban ütött ki tűz az egyik erdőgazdaságban. A lángok megfékezésén napok óta dolgoznak a tűzoltók, szerdán már két Mi-8-as helikoptert is bevetettek. A katasztrófavédelemnél annyit mondtak, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Csütörtökön a szolgálat nyilvánosságra hozta, hogy Kijev keleti peremvidékén, Brovari közelében is tűz ütött ki szerda éjjel egy erdőgazdaságban, és 15 hektárnyi területen pusztítanak a lángok. Kijev több külső kerületében a lakók már egy hete maró füstszagra panaszkodnak.

Közben a meleg is rekordokat dönt Kijevben. A központi geofizikai obszervatórium mérései szerint szeptember 2-án volt a legmelegebb éjszaka, amelyet 1881 óta ezen a napon mértek. A hőmérséklet nem csökkent 21,8 Celsius-fok alá. Kedden 34, szerdán 35 fok volt a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.