Felfüggesztették a legnagyobb iráni ellenzéki lapot

Az iráni főügyészség egy hétre betiltotta a legnagyobb ellenzéki lap megjelenését - közölte hétfőn internetes oldalán maga az újság. Az Etemad Melli többször is beszámolt egyes őrizetbe vett tüntetők megkínzásáról és megerőszakolásáról.

A júniusi elnökválasztáson részt vevő konzervatív reformer jelölt, Mehdi Karubi pártjának lapja, az Etemad Melli hétfőn már nem jelent meg. Karubi alulmaradt a hivatalban lévő államfővel, Mahmúd Ahmadinezsáddal szemben a választáson, amelyet tüntetések követtek a voksolás állítólagos meghamisítása ellen tiltakozva.

Az Etemad Melli többször is beszámolt egyes őrizetbe vett tüntetők megkínzásáról és megerőszakolásáról, ez dühítette fel a keményvonalasokat, s átmenetileg emiatt tiltották be - írta honlapján az újság.

Az ISNA hírügynökség viszont úgy tudja, hogy a napilap hétfői számának első oldalán nyilatkozatot készült közölni, amelyben Karubi válaszolt volna keményvonalas ellenfeleinek "inzultusaira", kijelentve, hogy nem hagyja magát elhallgattatni. Az igazságügyi szervek még nem reagáltak e feltevésekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.