Feleségveréssel vádolják Timosenko ügyvédjét

Szerhij Vlaszenko ellen bírósági eljárás indult.

Feleségveréssel vádolják a jelenleg börtönben ülő volt ukrán miniszterelnök, Julia Timosenko ügyvédjét. Az ukrán ügyészség közlése szerint orvosi látleletekkel és tanúvallomásokkal elegendő bizonyítékuk van az eljárás megkezdésére. Szerhij Vlaszenko a vád szerint 2008 és 2012 között, vagyis a házasság teljes időtartama alatt fizikailag bántalmazta az exmodellt, aki tavaly végül el is vált tőle. A nő most egy Facebook-videóval igyekszik bizonyítani igazát, amelyben első házasságából született kiskorú lánya beszél arról, hogy Vlaszenko többször bántalmazta édesanyját. A párnak nincs közös gyermeke.

Julija Timosenko a börtönből reagálva azt mondta, ez csak Janukovics újabb politikai trükkje. „Viktor Janukovics az elmúlt hetekben lábbal tiporja a társulási megállapodást. Az abszurd büntetőeljárás megindítását ügyvédem, Szerhij Vlaszenko ellen előre kitervelten és hidegvérrel hajtották végre, egyenesen a szívre mért utolsó csapásként a társulási megállapodáshoz fűzött ukrán reményekre” mondta újságírók előtt.

Megelőző intézkedésként az ukrán bíróság ma 23 ezer hrivnya (körülbelül 620 ezer forint) óvadékot szabott ki az ügyvédre. Tavaly egy bizottság határozata alapján megfosztották parlamenti képviselői mandátumától, mert azt összeférhetetlennek minősítették ügyvédi munkájával, illetve azzal, hogy Timosenkót védi. Ha a vádak bebizonyosodnak, az ügyvédi kamarából is azonnal kizárhatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.