Felavatták az első nyíltan leszbikus tábornoknőt

Tammy S. Smith az első olyan tábornoknő, aki nyíltan felvállalta homoszexualitását. A kitüntetést a nő házastársa tűzte fel, akivel 2011 márciusában házasodtak össze.

A 49 éves nőt a múlt pénteken avatták tábornokká. A kitüntetést Tammy S. Smith házastársa helyezte fel, akivel 2011 márciusában házasodtak össze. Ez az első eset, hogy egy ilyen magas rangú személy „coming out-olt” az amerikai fegyveres erőknél.

A feleség, Tracey Hepner a szexuális kisebbségek jogaiért harcoló ismert aktivista, a Military Partners and Families Coalition szervezet társalapítója. A csoport az amerikai katonaság homo-, bi- és transszexuális tagjait, valamint a családjukat támogatja.

Az amerikai hadseregben 2011 szeptemberéig a „don’t ask don’t tell, avagy a „nem kérdezzük, ne mondd el” szabály uralkodott, ami a szolgálat ideje alatt szigorúan tiltotta a szexuális hovatartozás felvállalását. A szabály eltörlése Obama 2008-ban indított kampányának része volt.

Sue Fulton, egy homoszexuálisokat támogató szervezet, az OutServe tagja úgy véli, hogy valószínűleg nem Smith az egyetlen homoszexuális tábornok. – Nagyon fontos, hogy legyen egy személy, aki elsőnek cselekszik, így a többieknek már nem kell annyira félniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.