Hogyan halt meg Jacky Sutton?

Szombaton éjjel az isztambuli repülőtér vécéjében három orosz turista holtan, felakasztva találta a BBC volt riporterét, Jacky Suttont.

A haláláról szóló első híradások arról számoltak be, írja a hvg.hu, hogy az Insitute for War and Peace Reporting nevű iraki intézetet vezető újságíró előbb lekéste az iraki Erbilbe tartó légijáratot, és nagyon ideges lett, amikor kiderült, hogy újabb jegyet kell vennie.

A Corriere.it viszont a török Haber Turk című lapra hivatkozva azt írta, hogy Sutton zsebében 2300 eurót találtak, ami nem arra utal, hogy elfogyott volna a pénze.

"Nagyon furcsa" - mondta az 50 éves Jacky Sutton haláláról Anthony Borden, az Institute for War and Peace Reporting ügyvezető igazgatója a Huffington Post kérdéseire. - Járta a világot, ismerte az efféle körülményeket, nem okozhatott számára olyan nagy gondot az, hogy másik géppel kell mennie. Erős, magabiztos és bátor nő volt - mondta Borden. - Pontos vizsgálatot szeretnénk, hogy megtudjuk az igazságot.

A török állami hírügynökség arról számolt be, hogy Sutton a járat miatt zaklatott lett, nem volt pénze új jegyre, felakasztotta magát a cipőfűzőjével a fürdőszoba-ajtón lévő fogasra. Azt is közölték, hogy a „három orosz turista” találta meg a holttestet, ők értesítették a rendőrséget. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.