Rabszolgaként tartották egy garázsban a tinédzsert

Kilenc évet raboskodott egy Buenos Aires-i garázsban az a 15 éves lány, akire még novemberben bukkant rá a nővére, ám az esetnek csak most ment híre Argentínában.

A lányt az a pár tartotta fogva, akiknek befogadó szülőkként, gondját kellett volna viselniük, ám a vádak szerint e helyett súlyosan bántalmazták és rabszolgaként tartották garázsukban.

A Clarín argentin napilap szerint főként vizet és kenyeret evett, így mindössze 20 kg-ot nyomott, amikor megtalálták. Magányosan élt a garázsban, ahol elmondása szerint csupán egy kutya és egy majom voltak a társai.

Befogadó szülei, akik a jelek szerint a "San la Muerte" okkult vallás követői, gyakran megbüntették, és láncra verve tartották Mindössze kétszer hagyta el a garázst az elmúlt kilenc évben.

A kezelőorvosok szerint fejlettségét tekintve igencsak el van maradva kortársaitól, ám jelenleg egy rehabilitációs intézetben ápolják, ahol pszichológusok is kezelik.

A lány vérszerinti édesanyja életben van, ám szűkös anyagi helyzete miatt 2001-ben átmenetileg befogadó szülőkre bízta gyermekét. Eleinte ugyan tartotta velük a kapcsolatot, ám miután 2005-től kezdve nem érkezett hír a lányról, érthetetlen módon senki sem kereste. Csupán egyik nővére eredt a nyomába, miután betöltötte 18. életévét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.