Fekete asztalos CDU-színekben

Több mint két évtizede jött Angolából Németországba, és nagyon is konzervatív nézeteket vall. A bevándorló családokat kötelezné arra, hogy német óvodába írassák gyermekeiket, így segítve az integrációhoz elengedhetetlen nyelvtanulást.

Zeca Schall a türingiai Hildburghausen megbecsült lakója. Az önkéntes tűzoltóként aktív asztalost a CDU színeiben a körzeti parlamentbe is beválasztották.
A szélsőjobboldali NPD szemében Schall mégsem eléggé német.

Az önmagukat „nemzeti demokratáknak” nevező újbarnák a „CDU kvótanégereként” mocskolták-szidalmazták a 45 éves, színes bőrű önkormányzati politikust. Schallt az idegengyűlölő párt csapata „személyes elbeszélgetés” keretében akarta meggyőzni arról, hogy jobb lenne, ha visszatérne a kelet-afrikai országba. Az NPD fenyegető terveit azonban keresztülhúzta a rendőrség, az újnáci truppot (Udo Voigt pártelnökkel együtt) határozottan visszafordították.

– Nem hagyom magam megfélemlíteni, továbbra is kiveszem a részemet pártom kampányából. Szerintem az NPD nem engem, hanem alapvetően a német demokráciát támadja – nyilatkozta a rendőri védelem alá helyezett Schall, aki azzal keltett feltűnést, hogy szerepel Dieter Althaus tartományi kormányfő és CDU-elnök választási plakátjain. Felbukkanása azért is érdekes, mert Angela Merkel kancellár pártjában kevés a multikulti társadalmat tükröző színes arc. A konzervatívok sokáig nem akarták elfogadni, hogy Németország bevándorló célország.

Ami a 2,3 millió lakosú Türingiát illeti, a keleti tartományban augusztus utolsó napján rendeznek választásokat. A 2003 óta kormányzó Althaust körülvevő megnyerő helyi arcok között ott mosolyog a narancssárga pólót viselő angolai is. A narancssárga jó ideje a korábban inkább feketében „utazó” német kereszténydemokraták kedvelt színe.
A Schall elleni durva újnáci támadást valamennyi demokratikus párt elítélte.

– Zeca a társunk, az egész település vele van – nyilatkozta Steffen Harzer, az Erfurttól délre fekvő 12 ezer lakosú település balpárti polgármestere. A CDU is kiállt a kereszténydemokraták integrációs felelőseként tevékenykedő fekete férfi mellett, de a többi demokratikus párt szintén élesen elítélte a „nemzeti demokraták” hecckampányát.

Schall a kilencvenes évek közepén kezdett közéleti tevékenységet. A CDU-ba a hildburghauseni katolikus közösségben megismert barátok vitték, és a felesége családnevét felvevő asztalos akkor lépett be a kereszténydemokraták közé, amikor hét évi várakozás után megkapta a hőn áhított német állampolgárságot. Híve a bevándorlók erős érdekképviseletének, de felfogása szerint szövetségi sasos útlevélért és személyiért minden külföldinek folyamodnia kellene, aki tartósan Európa vezető gazdasági hatalmában kíván élni.

Zeca Schall
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.