Fejkendős lányokat vertek Bukarestben

Fejkendőt viselő muzulmánokat bántalmaztak Bukarestben, a nyílt utcán. A két 18 éves lányt egy járókelő mentette ki az ugyancsak fiatal agresszorok kezéből. Ez az első ilyen jellegű incidens Romániában.

Az esetről a Muzulmán nővérek nevű egyesület számolt be. A közlemény szerint három fiú és két lány támadt rá a fejkendős lányokra Bukarest központi részén, a román főváros 2. kerületében. Letépték a fejükről a kendőt, és ütlegelni kezdték őket. Az áldozatok feje és keze sérült meg. Egy arra járó férfi közbelépett, és véget vetett az ütlegelésnek.

Később az egyik lány a szülei kíséretében megjelent a rendőrségen, de végül nem tett feljelentést – közölte a bukaresti rendőrség szóvivője. Bogdan Ghebaur szerint a rendőrség ennek ellenére kiszállt a helyszínre, és hivatalból eljárást indított.

Egyelőre nem tudni, hogy spontán vagy szervezett támadásról van-e szó. A Muzulmán nővérek szerint az eset összefüggésbe hozható a terrortámadások sajtóvisszhangjával, ugyanis gyakran a román média "nem választja el a terroristákat az egyszerű muzulmánoktól". Hangsúlyozták, hogy a Romániában élő mohamedánok nagy része az ország állampolgára, ott született és nőtt fel.

Az elmúlt hónapokban ortodox fundamentalisták több, nem túl népes tiltakozást szerveztek a kötelező betelepítése kvóták és "az ország iszlamizálása" ellen. Egy román ortodox egyházhoz köthető csoportosulás látványos akciókkal – keresztek felállításával és sertéstetemek elhantolásával – próbálja megakadályozni egy Bukarestbe tervezett mecset felépítését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.