Fejbe lőtték a Mexikóban elrabolt papot

Holtan találták Gregorio Lopez atyát, azt a papot, akit hétfőn raboltak el a mexikói Guerrero államból. A gyilkosság oka eddig ismeretlen, de feltehetőleg kapcsolatban van azzal, hogy az atya korábban a Guerros Unidos nevű bandát vádolta meg 43 diák elrablásával és meggyilkolásával még szeptemberben. Lopezt egy papneveldéből rabolták el, ahol tanított. Fejbe lőtték. A holttestet Ciudad Altamirano városának közelében találták meg - írja a BBC. A hír hallatán papok egy csoportja felvonuláson ítélte el a gyilkosságot.

Lopez már a harmadik pap, akit idén megöltek a kábítószerrel kapcsolatos erőszak központjának tartott államban. Múlt hónapban igazságügyi szakértők azonosították még áprilisban elrabolt ugandai katolikus pap, John Senyondo maradványait is egy tömegsírban. A sírt a rendőrség a diákok után kutatva találta meg.

Pénteken több mexikói városban tüntetéseket tartottak a pontosan három hónapja, szeptember 26-án eltűnt diákok miatt. A diákokat Iguala városában rendőrök kapták el és adták egy kartell kezére, a bűnözők pedig végeztek velük. A holttesteket elégették. Eddig csak egyetlen áldozat maradványait sikerült azonosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.