Fegyveres terroristákat kaptak el Dániában

Négy, az Iszlám Állammal kapcsolatba hozható embert vettek őrizetbe csütörtökön a dán hatóságok.

Négy különböző helyen kapták el a terrorszervezet tagjait egy nagyobb rendőrségi akció keretében. Az őrizetbe vett személyek személyazonosságáról egyelőre Poul Kjeldsen rendőr-főfelügyelő nem árult el részleteket, mint mondta, az akció jelenleg is zajlik országszerte.

A gyanúsítottak elsődleges meghallgatása pénteken lesz - írja a Reuters.

A dán titkosszolgálat, a PET októberi jelentése szerint több mint 125 ember csatlakozott a szélsőséges szunnita szervezethez és harcol Irakban és Szíriában, és becslések szerint 27 dán állampolgár vesztette életét. "Tudjuk, hogy azok, akik az IS nevében harcoltak, fenyegetést jelentenek Dániára nézve" - nyilatkozta Soren Pind igazságügyi miniszter a letartóztatások után.

Ugyanakkor eddig mindössze egy embert, egy 23 éves férfit tartóztattak le terrorizmus vádjával, tárgyalása májusban lesz.

Koppenhágában tavaly februárban kettős terrortámadás történt: egy fegyveres lövéseket adott le egy kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról, majd néhány órával később egy zsinagógára támadt. A támadó két emberrel végzett, ötöt megsebesített. A rendőrök agyonlőtték a merénylőt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.