Fegyveres merénylet Csecsenföldön

A Life News hírportál értesülései szerint tizenöt fegyveres szerda éjjel megkaparintott három gépkocsit a csecsen fővárostól mintegy ötven kilométerre fekvő Salazi faluban, és Groznijba hajtott. Közlekedési rendőrök egy ellenőrzőpontnál meg akarták állítani őket, ezért a fegyveresek tüzet nyitottak rájuk. Az incidensben öt rendőr életét vesztette.
Egy Groznijban tartózkodó tudósító arról számolt be, hogy a médiaközpont épülete lángokban állt hajnalban, órákkal a konfliktus kitörése után, és gépfegyverek ropogását lehetett hallani. A tudósító látta egy civil ember holttestét is az utcán, de - mint mondta - nem tudja, milyen körülmények között halt meg - írja a Híradó.

Ramzan Kadirov csecsen elnök hajnalban közölte, hogy a támadók öten-hatan lehetnek, és a hatóságok reggel megrohamozzák a médiaközpontot. Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság elnöke Instagram-oldalán azt írta, hogy a város központját lezárták a terrorellenes művelet idejére.

Az elnök arra kérte a médiaközpont körzetében élőket, hogy legyenek különösen elővigyázatosak, és ne menjenek az utcára. Ugyanakkor hamisnak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint Groznijban másutt is fegyveres harcosok garázdálkodnának.

A sajtóháznál lefolytatott akcióban hat fegyverest sikerült megölnie a biztonsági erőknek. Az észak-kaukázusi iszlám szélsőségesek által propagandacélokra gyakran használt Kavkaz Centr című honlapra feltöltött videofelvételen egy meg nem nevezett személy közli, hogy Aszlan Bjutukajev csecsen iszlamista vezér (akit követői Hamzat emírnek hívnak) utasítására hajtották végre a csütörtök hajnali grozniji akciót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.