Fegyvercsempészetért függesztették fel a főügyészt

Sajtóhírek szerint Milorad Barasin bosznia-hercegovinai főügyész többször is találkozott két fegyvercsempésszel, aki fegyvereket és katonai felszereléseket szállított olyan országokba, amelyekkel szemben az ENSZ fegyverembargót rendelt el.

Fegyvercsempészet gyanúja miatt felfüggesztette állásából Milorad Barasin bosznia-hercegovinai főügyészt az ország Főügyészségének és Ügyészi Tanácsának elsőfokú fegyelmi bizottsága.

Barasin ellen azért indult eljárás, mert fegyvercsempészekkel állt kapcsolatban. Az erről szóló első információkat a szarajevói média szellőztette meg. Sajtóhírek szerint a főügyész többször is találkozott két fegyvercsempésszel - név szerint Slobodan Tesiccsel és Dragan Kapetinnal -, akik illegálisan fegyvereket és katonai felszereléseket szállítottak olyan országokba, amelyekkel szemben az ENSZ fegyver embargót rendelt el.

Barasin és az illegális fegyverkereskedők kapcsolatára a boszniai hírszerzés is felfigyelt. A főügyész fellebbezéssel élhet a másodfokú fegyelmi bizottságnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.