Február végén tér vissza a Charlie Hebdo

A francia szatirikus lap szerkesztője közösségi oldalán jelentette be hétfő este, hogy február 25-én újra megjelenik a karikatúrákat tartalmazó kiadvány. A januári szerkesztőségi mészárlás után az újság 7 millió példányszámban jelent meg.

„Végre! Még egy kis türelem, de a Charlie Hebdo újra jön február 25-én. Találkozunk az újságárusoknál" – írja Laurent Léger, a Charlie Hebdo szerkesztője, aki a Twitteren jelentette be, hogy a lap folytatja.

A francia szatirikus újság előző száma január 14-én jelent meg, egy héttel a tizenkét halálos áldozatot követelő terrortámadás után. Az újság címlapján Mohamed próféta szerepelt a kezében egy Je suis Charlie (Charlie vagyok) felirattal, amelyből a merénylet után világszerte visszhangzó jelmondat lett. A lapszámból több mint hétmillió példányt adtak el.

Február elsején a lapot terjesztő MLP szóvivője még nem tudta megmondani, mikor fog megjelenni a Charlie Hebdo következő száma. Michael Salion azt mondta, a szerzők most pihennek, mert csak nemrég temették el kollégáikat. A szóvivő már akkor világossá tette, hogy a Charlie Hebdónak van jövője, és meg fog jelenni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.