Ha félti az adatait, törölje Facebook-profilját

Az Európai Bizottság elismerte, hogy az úgynevezett „Biztonságos Kikötő" (Safe Harbour) keretszabályozás nem tudja kellőképpen biztosítani az uniós állampolgárok személyes adatainak védelmét.

A bizottság szerint, ha az EU internet-felhasználói védeni akarják privát tartalmaikat az amerikai titkosszolgálatoktól, meg kell fontolniuk Facebook-profiljuk törlését.

„Érdemes megfontolni a Facebook-profiljuk törlését, ha van" – mondta Bernhard Schima, a bizottság megbízottja, aki egy adatvédelmi aktivistával, Maximilian Schremmel közösen azt vizsgálta a Snowden-ügy kirobbanása után, hogy az uniós állampolgárok mennyire érezhetik biztonságban interneten közzétett személyes adataikat.

Schima az Európai Bíróság luxemburgi meghallgatásán nem tudta megerősíteni, hogy a Safe Harbour kellő védelmet nyújt az uniós állampolgároknak az esetleges amerikai kémkedésektől. Schrem szerint az unióban működő vállalatoknak nem szabadna engedélyezni az adatátvitelt az Egyesült Államokba a Safe Harbour védelme alatt.

Guardian megemlíti, hogy az ügy kitér az Apple, a Facebook, a Skype és a Yahoo ellen beérkezett panaszokra is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.