Ezúttal Franciaországot fenyegette meg az al-Kaida

Éles kirohanást intézett Franciaország ellen az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője, arra figyelmeztetve Párizst, hogy "minden bűnéért meg fog lakolni" - jelentette kedden az iszlamista honlapokat szemléző amerikai központ, a SITE.

"Franciaország világi államnak tartja magát, ám a szíve tele van gyűlölettel a muszlimok iránt" - írta Ajman az-Zavahri a honlapon egy kérdésre válaszolva, amely a muszlim fejkendő viselésére vonatkozó francia tiltást érintette.

A terroristavezér azt állította, hogy Franciaország történelme során "támogatást nyújtott a zsidóknak a Palesztina feletti uralom megszerzéséhez, (...) harcolt az arabok ellen Algériában, és atomreaktorral látta el Izraelt". "A franciák meg fognak lakolni bűneikért" - szögezte le Zavahri.

A SITE közlése szerint Zavahri másfél órán keresztül válaszolt az internetezők által feltett kérdésekre. Egyebek mellett kijelentette, hogy az arabok soha nem fogják elfogadni a palesztin-izraeli válság kétállami megoldását és azt hangoztatta, hogy a zsidó államot "meg kell semmisíteni".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.