Ezreket kellett kimenekíteni az áradások miatt Louisianában

Történelmiként aposztrofált áradások sújtják az Egyesült Államok déli részét.

Louisiana államban már három ember vesztette életét, s ezreket kellett kimenekíteni az otthonaikból az áradások miatt. A Nemzeti Gárda és a mentőcsapatok helikopterek segítségével mentik az otthonukban, vagy autójukban rekedt embere. Sok embert eltűntként tartanak számon.

- Kígyók voltak mindenütt - mesélte egy 32 éves nő, aki hat éves kislányával rekedt otthonában. Shanita Angrum a rendőrséget riasztotta, és imádkozott, hogy túléljék a katasztrófát. John Mitchell, egy másik helyi lakos azt mondta, ez a legrosszabb, amit valaha látott. A 23 éves férfinak, barátnőjének és egyéves lányukúszva ért egy biztonságosabbnak tűnő helyre, ahonnan aztán csónakon végül kimentették őket.

Forrás: Handout / Reuters

Louisianában pénteken kezdődtek a heves esőzések. Volt olyan terület, ahol 43 centiméternyi eső esett. Az áradások Baton Rouge-t, Louisiana fővárosát sújtott le hatalmas erővel, ahol 28 centiméternyi eső esett. A szomszédos Alabama és Mississippi államban is szélsőséges az időjárás - számol be a BBC.

John Bel Edwards louisianai kormányzó már pénteken szükségállapotot hirdetett ki. A politikus otthonát is elárasztotta a víz, ezért családjával költöznie kellett.

Az Egyesült Államok déli részén végigvonuló vihar várhatóan még további áradásokat okoz majd. A meteorológusok az elkövetkező napokban is sok esőre számítanak.

Ebben a régióban egyébként gyakori a szélsőséges időjárás. 2005-ben New Orleans elszenvedte az amerikai történelem egyik legsúlyosabb természeti katasztrófáját, miután a Katrina hurrikán óriási pusztítást végzett a városban, s közel kétezer ember halálát okozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.