Ezrek a srebrenicai békemenetben

A háromnapos eseménnyel az 1995-ös srebrenicai tömegmészárlás áldozataira és azoknak a szenvedéseire emlékeznek, akik annak idején életüket mentve menekültek a tuzlai szabad területek felé

Több mint hétezer ember vágott neki pénteken annak a háromnapos békemenetnek, amellyel megemlékeznek az 1995-ös srebrenicai tömegmészárlás áldozatairól és azoknak a szenvedéseiről, akik annak idején életüket mentve menekültek a tuzlai szabad területek felé.

Péntek reggel kilenckor indult a békemenet - amelyen nem csak boszniai-hercegovinai polgárok, hanem külföldről érkezett megemlékezők is részt vesznek - Nezuk településéről. Az idei immár a hetedik hasonló megemlékezés a boszniai muzlmánok július 11-i gyásznapja alkalmából.

A 16 évvel ezelőtti tragikus napok emlékét felidéző megmozduláson részt vesznek annak a holland ENSZ-zászlóaljnak a volt katonái is, akik a srebrenicai bosnyákok elleni tömegmészárlás idején a városban állomásoztak - jelentette a Dnevni Avaza szarajevói lap honlapján.

A három napig tartó menetelés résztvevői leróják kegyeletüket azoknál a tömegsíroknál is, amelyekben a srebrenicai mészárlás áldozatainak földi maradványait tárták fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.