Ezrek menekülnek a tájfun elől

A lehető legbiztonságosabb épületekben, például templomokban keresnek menedéket
/ MTI
Több ezer ember menekült el pénteken otthonából a Fülöp-szigetek középső részének tengerpartjairól és földcsuszamlás fenyegette vidékeiről egy közelgő tájfun miatt.

A Hagupit tájfun széle már elérte a szigetország keleti partjait. Szerte az országban sok kikötőt bezártak, számos repülőjáratot töröltek, emiatt a fővárosban, Manilában és a déli Mindanao szigeten több mint 2000 embernek félbe kellett szakítania utazását, és várnia kell, amíg újraindul a közlekedés - írja a Híradó.

ROBERT SCHLESINGER / Reuters

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint olyan területeket is érhet újból természeti csapás, amelyeket tavaly sújtott az 5-ös erősségű Haiyan tájfun, és még nem is heverték ki. A tavaly novemberi Haiyannak több mint 7000 halálos vagy eltűnt áldozata volt, és több mint 4 millió azok száma, akik fedél nélkül maradtak vagy akiknek megrongálódott a házuk.

Reuters

A Hagupit tájfun szeme pénteken 435 kilométerrel délkeletre volt a szigetországtól a Csendes-óceán felett. Széllökéseinek sebessége elérte a 250 kilométert óránként. Várhatóan szombat délután csap le a szárazföldre. Körülbelül 10 millió lakost fenyeget áradás, de akár 30 millió is lehet azok száma, akik valamilyen kárt szenvednek majd a meteorológiai szolgálat szerint.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.