Ezrek menekülnek a Gázai övezetből

Palesztinok ezrei menekülnek a Gázai övezet északi részéről az izraeli fenyegetés után, mi szerint tovább célozza majd a területet, elejét véve az onnan érkező folyamatos rakétatámadásoknak – írja a BBC. Az ENSZ szerint 17 ezer ember keresett eddig menedéket.
A katonai szóvivőség állítása szerint az izraeli hadsereg hétfő reggel Asdodnál lelőtt egy pilóta nélküli repülőt (drónt), amely palesztin területről érkezett. A tengerpartnál észrevett drónt egy Patriot rakétával lőtték le repülés közben - áll a hadsereg közleményében.

A katonai adatok szerint éjfél óta húsz rakétát indítottak Izraelbe a palesztin fennhatóságú Gázai övezetből, ebből hetet elfogott a Vaskupola nevű védelmi rendszer. A reggel kilőtt rakéták száma mindazonáltal csökkenést mutat az előző napokhoz képest. Az izraeli hadsereg éjjel mintegy negyven katonai célpontot támadott a Gázai övezetben.
Az ENSZ 10 ezerről 20 ezerre emelte a menedékhelyek számát – írta ki Twitterére a szervezet Segélyező és Munkaközvetítő Hivatalának szóvivője. A hírek szerint nagyjából 800 palesztin, aki kettős állampolgársággal bír, indult meg a Gázai övezetből Izrael felé.
Az egy hete tartó izraeli támadásokban eddig 172-en haltak meg. Izrael azt állítja, hogy Hamasz terrorpontotkat céloz, az ENSZ becslése szerint azonban az áldozatok 77 százaléka civil. Az ENSZ biztonsági tanácsa korábban tűzszünetre és béketárgyalásokra hívta fel a palesztin és izraeli feleket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.