Ezért ne húzzon ujjat a dán buszsofőrökkel

Az Arriva közlekedési társaság rendhagyó megoldáshoz fordult, hogy megóvja sofőrjeit az atrocitásoktól, amelyek munkájuk közben érik őket: az alkalmazottak aikido órákat vesznek.

Eddig összesen 76-an vettek részt az aikido órákon Koppenhága Østerbro környékén az elmúlt két évben azzal a céllal, hogy nagyobb biztonságérzetük legyen és meg tudják védeni magukat - számol be a The Local.

"Elsősorban azért indította el az Arriva ezt a programot, hogy sofőrjeik képesek legyenek megvédeni magukat a veszélyes helyzetekben, és hogy olyan eszközt adjanak alkalmazottaik kezébe, amellyel az ilyen helyzetekből a méltóságukat és az egészségüket megőrizve kerülhetnek ki" - mondta René Frylund, az Arriva Dánia regionális igazgatója.

A közlekedési vállalat vezetője azonban azt ígéri, hogy a sofőrök nem gyakorolják a tanultakat az utasokon. 

"Megtanulják, hogyan kezeljék a helyzeteket és ha valaki végül kezet emel rájuk, tudni fogják, hogy előzzék meg a tettlegességet."

Lars Peter Andersen, a Herning Regional Hospitl foglalkozás-egészségügyi klinikájának pszichológusa és kutatója úgy nyilatkozott, hogy a küzdősportok hasznosak az olyan foglalkozások esetén, ahol az alkalmazottak naponta szembesülnek konfliktushelyzetekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.