Ezerötszáz osztrák újságíró „Orbán mesterkedései” ellen

Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók – írja internetes oldalán a Der Standard osztrák napilap.

A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken.

A mintegy másfél ezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban. A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják „Orbán mesterkedéseit" – közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl a közszolgálati tagozat részéről.

A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket. Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.