Ezer leváltott vámtiszt

Mexikó vasárnap több mint ezer vámtisztet váltott le, akiknek a helyét speciális kiképzésben részt vett és ellenőrzéseken átesett 1400 ügynök veszi át, az Egyesült Államokkal közös határán pedig az új ügynökök munkába állásáig a hadsereg végzi az ellenőrzéseket.

Valamennyi határállomáson számos vámost leváltottak, az új szakemberek megérkezéséig a hadsereg végzi az ellenőrzést - közölte a pénzügyminisztérium. A mexikói sajtó 1100 lemondatott vámtisztről tud.

A texasi Laredóval szemben fekvő mexikói Nuevo Laredóban például szombat este kérték fel vámtiszteket, adják át fegyverüket és jelvényüket.

Az új ügynököket, akik többségükben felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek, szigorú - pszichológiai és toxikológiai ellenőrzést is magában foglaló - eljárás keretében választották ki, arra is ügyelve, hogy büntetlen előéletűek legyenek - közölte a mexikói adóhivatal közleményében.

A külkereskedelemmel kapcsolatos jogszabályokon túl elsajátították a csempészáruk felderítésére a határátkelőkön alkalmazott különleges berendezések használatát.

A szövetségi igazságügyi minisztérium adatai szerint Mexikó eddig a határán naponta áthaladó 230 ezer járműnek csupán 10 százalékát ellenőrizte. Az új berendezések segítségével valamennyi járművet lemérnek és lefényképeznek, a gyanús járművek rendszámát adatbázisban rögzítik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.