Exit poll: Petro Porosenko nyerte az ukrán elnökválasztást

A csokimilliárdos mindegyik felmérés szerint több mint 50 százalékot szerzett, amivel az első fordulóban eldöntötte a megméretést.
Porosenko már bejelentést is tett a győzelméről
Porosenko már bejelentést is tett a győzelméről
Mykola Lazarenko / Reuters
A csokimilliárdos Petro Porosenko már az első fordulóban megnyerte a vasárnapi ukrajnai elnökválasztást az első exit poll felmérések szerint.

A Vitalij Kicsko vezette Ütés (UDAR) párt jelöltje megszerezte a szavazatok több mint felét. Az úgynevezett nemzeti exit poll felmérés szerint 55,9 százalékot, egy másik - négy tévécsatorna által végzett - felmérés szerint 57,31 százalékot kapott. Ezzel - ha a hivatalos eredmények is alátámasztják ezt az arányt - meg is nyerte a választást, nem lesz szükség második fordulóra.

Julija Timosenko volt kormányfő, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje a második helyre szorult 12,9, illetve 12,39 százalékával. Porosenko vasárnap este be is jelentette, hogy megnyerte a megméretést.

Az esti urnazáráskor annyit biztosan tudni lehetett, hogy a választás érvényes volt, hiszen délután öt óráig az országos részvételi arány már meghaladta az 50 százalékot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.