Évfordulós üzenet Bin Ladentől

Új hangfelvétele jelent meg Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vezérének – közölte egy terrorveszélyt figyelő amerikai szervezet. A mintegy tízperces felvétel arra figyelmezteti az amerikaiakat, hogy az Egyesült Államok túl szoros viszonyt ápol Izraellel.

A washingtoni székhelyű Intel Center szerint az al-Kaida médiaszárnya, az asz-Szahab egy iszlamista honlapon olyan  videofelvételt tett közzé, amelyen bin Laden fényképe látható, és meghallgatható rajta a terrorista vezérnek „az amerikai néphez  intézett nyilatkozata”.

Bin Laden a mintegy tízperces felvétel arra figyelmezteti az amerikaiakat, hogy az Egyesült Államok túl szoros viszonyt ápol Izraellel.

A hangfelvételt néhány nappal az Egyesült Államok ellen 2001.  szeptember 11-én elkövetett terrortámadások nyolcadik évfordulója  után tették közzé. A közel háromezer halálos áldozatot követelő  merényletek elkövetőjeként az al-Kaida jelentkezett. Bin Laden az elmúlt években rendszerint szeptemberben vagy  októberben tett hasonló nyilatkozatokat - jegyezte meg az Intel Center. A világ legkeresettebb terrorista vezére feltehetően Afganisztán és Pakisztán határa mentén, hegyvidéki területen bujkál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.