Európaiabbak vagyunk a magyaroknál – nagyon elküldte Orbánékat a román miniszterelnök

Victor Ponta szerint a magyarországi döntéshozók semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak, vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek a bevándorlók.

A román miniszterelnök kedd este egy Facebook-bejegyzésben reagált a nap során kibontakozott magyar-román diplomáciai pengeváltásra. Kijelentette, nem kíván a magyar kormány képviselőinek „provokációira" válaszolni, de - mint fogalmazott - érthető módon „emberként és európai polgárként” felháborodik azok miatt a magyar intézkedések miatt, amelyekhez hasonlókat Európa eddig csak az 1930-as, 1940-es években látott.

Fotó: Bogdan Cristel / Reuters

Kijelentette: sok más európai vezetőhöz hasonlóan ő is feladatának érzi, hogy bírálja Magyarország legmagasabb rangú vezetőinek megnyilvánulásait. Ezek az Európai Unió értékeinek és kultúrájának a szégyenei. Mind az antiszemita megnyilvánulások, mind a bármiféle kisebbségekkel szembeni bánásmód, most pedig a menekültkrízis” - fogalmazott Ponta a bejegyzésében.

Egy későbbi bejegyzésben a román miniszterelnök aztán azt írta, hogy „európaiabbak vagyunk, mint ők” (a magyarok – a szerk.), mert a magyar–szerb határon felhúzott kerítés, majd az, amelyet Szijjártó Péter bejelentése szerint Magyarország a magyar–román határon akar építeni csak arról a gondolkodásról árul el sokat, amely távol sodorta Magyarországot Európától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.