Európai terrorizmusellenes központ alakulhat

Jelentősen növekedett a terrorizmustól való félelem Európában, ezért az Európai Bizottság olyan biztonsági stratégiát javasol, amely fokozottabb együttműködést követelne meg a tagállamoktól – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa pénteken Budapesten.
Az Európai Bizottság magyarországi képviselete által rendezett beszélgetésen az uniós biztos kiemelte, a biztonsági stratégia egy európai terrorizmusellenes központ létrehozását írná elő az Europolon belül, vagyis ez egyfajta nemzetbiztonsági együttműködést jelent. Emellett az informatikai cégekkel hoznának létre európai együttműködést az elektronikus adatforgalom ellenőrzésére - ismertette.

Navracsics hangsúlyozta, jelenleg az egyik elsődleges biztonsági kockázatot az illegális bevándorlás jelenti, és hogy a tagállamok között igazságosabb legyen a tehermegosztás e kérdésben, a bizottság kötelező kvótarendszer bevezetését javasolja, ami ellenállást váltott ki több tagállam döntéshozóiból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.