Európai terrorcselekményekre buzdítanak a francia dzsihádisták

Felgyújtották francia útleveleiket és európai terrorista cselekményekre buzdítottak francia dzsihádisták az Iszlám Állam legújabb pr-videójában.

„Nem hiszünk bennetek és az útleveleitekben. Ha idejöttök, harcolni fogunk" – mondják a vélhetően francia dzsihádisták abban a videóban, amelyet az IS médiabirodalma, az Al Hayat hozott nyilvánosságra. A négy férfi közül három franciául is üzent – őket már azonosították az európai hatóságok –, mindeközben pedig francia útlevélnek tűnő dokumentumokat égettek – írja a The Guardian.

Az első felszólaló a Franciaországban élő muzulmánokat illette kemény szavakkal, amiért nem költöztek az „Iszlám Államba". Ezután egyik társa vette át a szót, aki kezében kardot szorongatva biztosította az embereket arról, hogy nem fognak tétovázni: ha kell, lefejezik „az iszlám ellenségeit". „Még piacra sem mertek majd elmenni" – mondta a férfi.

Az utolsó franciául beszélő dzsihádista azokhoz szólt, akik szimpatizálnak az IS-sel, de nincs lehetőségük csatlakozni hozzájuk. Őket arra biztatta, hogy „Franciaországon belül tevékenykedjenek".

„Rémítsétek őket halálra, úgy, hogy aludni se merjenek a félelemtől... Alázzátok meg őket, amennyire csak lehet" – buzdította az IS híveit a francia dzsihádista, aki hozzátette, hogy reményei szerint az „Iszlám Államban" felnövő következő generációt már úgy nevelik, hogy bátran harcoljon a Nyugat ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.