Észak-Korea megfenyegette a megkéselt nagykövetet

Phenjan szerint Mark Lippert, az Egyesült Államok szöuli nagykövete jobban tenné, ha befejezné a sértegetést, és nem kreálna „nevetséges vádakat” Észak-Koreával szemben, mert különben egy „nagyobb malőr" is történhet vele az őt múlt hónapban ért késeléses támadásnál.

Lippert múlt szerdán azt mondta, Észak-Koreának javítania kell az emberi jogok helyzetén és be kell szüntetnie nukleáris programját, hogy javuljanak a kapcsolatai a külvilággal. Az észak-koreai propagandahivatal szerint viszont a szavai újra bebizonyították, hogy Washington valójában az ellenséges Phenjannal ellen.

A két Korea békés újraegyesítéséért is felelős északi propagandahivatal azt javasolja a szöüli nagykövetnek, hagyja abba rossz szokását, és ne folytasson cselszövő fecsegést, illetve ne torzítja el az igazságot Észak-Koreával kapcsolatban. Ellenkező esetben egy sokkal nagyobb baleset érheti, mint a múlt hónapban, amikor egy Észak-Koreával szimpatizáló férfi egy pengével sebesítette meg az amerikai diplomata arcát és csuklóját.

Az Independent emlékeztet, hogy Phenjan tagadta, hogy bármi köze lenne az incidenshez, de a támadás a „megérdemelt büntetés” volt Lippert számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.