Észak-Korea leáll, ha az amerikaiak is

Észak-Korea leállítja nukleáris kísérleteit, ha az Egyesült Államok és Dél-Korea is hasonlóképp tesz, véget vetve az éves katonai hadgyakorlatuknak - mondta Ri Szujong észak-koreai külügyminiszter.

A ttárcavezető az Associated Pressnek hangsúlyozta, hogy országa nem engedi magát megfélemlíteni, s nem érdeklik őket a nemzetközi szankciók. Szujong szerint, ha a dolgok így mennek tovább, a konfrontáció katasztrófához vezethet, amely nem csak Észak- és Dél-Koreára, de az egész világra kihathat. A BBC emlékeztet, ritka, hogy egy észak-koreai tisztségviselő a külföldi médiában szólal meg. A mostani beszélgetés az ENSZ segítségével jöhetett létre.

Észak-Korea az elmúlt hónapokban többször kísérletezett ballisztikus rakétákkal, és nukleáris robbantásokkal. Legutóbb szombaton, ballisztikus rakétát lőtt ki egy tengeralattjáróról. A KCNA észak-koreai hírügynökség állítása szerint a kilövés sikeres volt. Hozzátették, hogy a rakétateszt egy újabb bizonyítéka annak, hogy Észak-Koreának hatékony eszközei vannak egy nukleáris támadásra. Szakértők ugyanakkor vitatják a teszt sikerességét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.