És elkezdődött még egy francia túszdráma is

Montpellier-ben egy ékszerboltba hatolt be egy túszejtő. Két foglya van. Egyelőre nem világos, hogy van-e kapcsolat a párizsi és a dammartin-en-goële-i incidenssel. Valószínűleg csak egy rablás fajult el.

A kettős pénteki túszdráma vége után adott hírt a Le Monde egy új támadásról a dél-franciaországi Montpellier-ben, ahol egy ékszerboltba hatolt be egy támadó és ejtett foglyul két embert. A környéket a rendőrök hermetikusan lezárták. Médiajelentések szerint valószínű, hogy egy rablás fajult túszdrámává.

A Midi Libre szerint Montpellier-ben nyugalom van. A rendőrök az ékszerboltot már lekapcsolták az áramról, a környékbeli épületeket evakuálták, és készítik elő a rohamot.

Az nem világos, hogy a montpellier-i incidensnek van-e köze ahhoz a kettős túszdrámához, amely Párizsban, illetve a francia fővárostól 45 kilométerre fekvő Dammartin-en-Goële-ben alakult ki, és mind a két helyszínen rendőrségi rohammal és a túszejtők halálával ért véget.

Dammartin-en-Goële-ben a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni tegnapelőtti támadás két elkövetője, Chérif és Said Kouachi ejtett egy túszt, Párizsban egy társuk, Amedy Coulibaly hatolt be egy kóser szupermarketbe. Ott a rendőrségi roham során három vagy négy túsz is életét vesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.